Saša Stojanović: Još jedan ples majstora. “Hajde da zajedno ispratimo Sašu u legendu”

Saša Stojanović; Foto: FK Radnički
Saša Stojanović; Foto: FK Radnički

Fudbaler Radničkog, Saša Caki Stojanović, odigraće u petak, 19. juna, poslednju utakmicu u karijeri.

Caki će se od Meraklija oprostiti na stadionu “Čair”, gde Radnički dočekuje TSC iz Bačke Topole. Meč počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan. 37-godišnji fudbaler svoju karijeru započeo je u Radničkom, gde su ga zapazili skauti PSV-a iz Holandije.

Ovaj vezni igrač je sa 18 godina započeo karijeru u inostranstvu, gde je nastupao za PSV (U19, U21), Eindhoven i Roosendaal. Kasnije, tokom karijere, igrao je za kiparske klubove Aris Limassol i Ethnikos, izraelski Hapel Haif, rumunski Kluž.

U januaru 2015. godine, Saša Stojanović, potpisuje ugovor sa Crvenom Zvezdom, sa kojom je osvojio titulu Superlige. 2016 godine vraća se u niški Real, gde je kao omladinac igrao od 2000. do 2001. godine. Tada je 33-godišnji Caki odlučio da če u Radničkom ostati do kraja svoje karijere.

Svoj poslednji profesionalni meč odigraće 19. juna od 21 čas na stadionu “Čair”, gde je i prvi put zaigrao. “Takav se neće pojaviti dugo. Kad odeš u Zvezdu sa 30 i više godina to znači da si “Maestro”. Šteta što nije dobio šansu u reprezentaciji. Živ bio Caki”, jedan je od komentara na Facebook-u kojima se fanovi pozdravljaju sa Sašom Stojanovićem.