Sajam grnčarstva i folklora u Nišu

sajam grnčarstva i folklora

Deli prostor za vikend organizuje Sajam grnčarstva i folklora u Nišu, u okviru programa prekogranične saradnje Bugarske i Srbije. Centralni deo programa realizovaće se u subotu, 18. juna od 18 do 20h, na amfiteatru na keju pored Nišave.

Folklorna i pevačka društva iz Srbije i Bugarske, uz predstavljanje proizvoda i različitih rukotvorina na štandovima, čine program dvodnevnog Sajma folklora i grnčarstva.

Ovom prilikom će se na javnom događaju, koji je otvoren za sve zainteresovane posetioce, publici predstaviti nekoliko folklornih društava iz Srbije i Bugarske. Sve to će pratiti i prigodan muzički program. Na štandovima će biti predstavljeni radovi polaznika radionica grnčarstva, kao i druge rukotvorine zanatlija iz Niša i partnera iz Bugarske.

Sve to biće deo programa prekogranične saradnje dve zemlje, sa ciljem negovanja kulture, tradicije i istorije i jačanja turističkih kapaciteta u pograničnom regionu.

Pozvani su svi građani da se u subotu pridruže događaju, uživaju u tradicionalnim narodnim igrama, saznaju i vide kako se od gline može napraviti pravo malo umetničko delo. Deo ove izložbe biće prodajnog karaktera, a novac preusmeren na donatorske, humanitarne svrhe.