Sa velikim zakašnjenjem završeni radovi u Pozorištu lutaka u Nišu

lutkarsko pozorište niš
Foto: Pozorište lutaka Niš

Radovi na unapređenju energetske efikasnosti u Pozorištu lutaka u Nišu počeli su još 2. juna 2023. godine, rok za završetak je bio 5 meseci, ali su radovi privedeni kraju nakon skoro godinu dana.

Nakon skoro godinu dana od početka radova na unapređenju energetske efikasnosti u Pozorištu lutaka najmlađi zimi više neće morati da nose jakne, a tokom leta neće biti velika vrućina, a olakšanje će biti i za zaposlene, koji su predstave u toku radova realizovali na otvorenom.

Radovi u okviru projekta „Unapređenje energetske efikasnosti zgrade Pozorišta lutaka Niš“ koji je obuhvatao zamenu sistema grejanja, hlađenja i ventilacije su završeni. Projekat je, kako navode iz ove ustanove, realizovao Grad Niš sa Kancelarijom za lokalni i ekonomski razvoj, a podržala Evropska unija preko programa EU PRO Plus, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije Republike Srbije.

Vrednost radova iznosi nešto više od 34 miliona dinara,koje su izvodili „Termopro“ iz Merošine i „Teming“ iz Niša.

Inače, projekat je obuhvatao i radionice za učenike nižih razreda osnovnih škola o značaju očuvanja životne sredine i energetske efikasnosti na kojima su nastali crteži, lutke od papira i pisani radovi koji su bili osnov za postavku pozorišne predstave „Usamljeno drvo“, čija će se premijera održati u petak 31. maja u 13.00 časova.

Tekst je napisala Nataša Ilić, a režiju potpisuje Nikola Bundalo. Uloge tumače: Toma Bibić, Jelena Đorđević, Dejan Gocić i Jovan Živković. U okviru projekta nabavljena je i oprema za lajv strim, tako da će se izvođenja ove predstave prenositi preko Jutjub kanala Pozorišta lutaka.

Nakon ove premijere, Pozorište lutaka nastavlja sa redovnim izvođenjem svojih predstava i u nedelju 2. juna na repertoaru je predstava „Vuk i sedam jarića“ u 11.30 i 13.00 časova.

Global Digital Clinik