Rukometašice Naise bez polufinala kupa

ŽRK Naisa - ŽRK Jagodina
ŽRK Naisa - ŽRK Jagodina

Ekipa Jagodine opravdala je ulogu favorita u duelu sa Naisom. Ubedljivo je slavila sa 26-15 i plasirala se u polufinale kupa.

Naisa je ravnopravni rival bila petnaestak minuta, a onda je danak uzela “tanka klupa”. Rotacija je u domaćem timu  na ovoj utakmici dodatno bila umanjena, jer Jelena Knežević nije bila dovoljno oporavljena od povrede zgloba, pa nije ni ulazila u igru. Ako se tome doda da je Teodora Petković već duže povređena, a da je Tijana Simonović nastupila nedovoljno oporavljena, jasno je kakav je bio odnos snaga na terenu.

Držala se Naisa koliko je mogla, a kada se razbranila Petra Amanda Hlođik, utakmica je praktično bila prelomljena.

U prvih desetak minuta drugog dela Jagodina je stigla na 9 golova prednosti, 19-10 (42. minut). Gostujući tim je napravio seriju 5-1 i praktično rešio meč.

Trener Naise Slavko Krnjajac ukazao je šansu i mlađim igračicama, pa su iskustvo na jakim utakmicama skupljale i mlađani pivot Mila Mladenović i oporavljeno desno krilo Branka Stojanović, koja se jednom upisala u strelce.

Na kraju sasvim zaslužena pobeda ekipe Jagodine I siguran plasman u završnicu kupa.

,,Jedna teška utakmica za nas, malo smo se borili i sa tim povredama. Gledao sam da ne ubacim sve devojke zbog tih povreda. Dali smo šansu devojkama koje do sada nisu imale toliko mesta da vidimo koliko one mogu da pomognu timu. Videli smo dobre stvari, videli smo lose stvari i gde treba da radimo još. Koliko god da ih oslobodim pritiska, one imaju same svoj pritisak u glavi, tako da borimo se sa tim. Nadamo se najboljem od ponedeljka “ – Slavko Krnjajac trener Naise

U prvom poluvremenu vladala je dinamična igra obe ekipe, ali Jagodina je bila agresivnija i na odmor otišla sa 5 gola prednosti. U drugom poluvremenu rukometašice Jagodine su bile još bolje i dodale su jači tempo, zasluženo su prošle u polufinale kupa. Rukometašice Naise u okviru 15. kola ARKUS lige dočekuju Železničar iz Inđije, dok Jagodina igra protiv Medicinara iz Šapca.

Global Digital Clinik