RK Železničar uprkos problemima na fajnal – foru Kupa Srbije

železničar fajnal-for
Foto: RK Železničar

Uprkos finasijskim problemima, odnosno toga što ih je Grad ostavio na cedilu, rukometni klub Železničar iz Niša odlazi u Smederevo na završni turnir Kupa Srbije, saopštavaju iz kluba. Dodaju da je pred njima veoma značajan vikend i da igrači i stručni štab pokazuju nesvakidašnji moral u odnosu na probleme u kojima egzistiraju već nekoliko meseci.

Iz kluba navode da Železničar odlazi na završni turnir Kupa Srbije kao najuspešniji klub u nacionalnom kupu od svih učesnika ovog fajnal-fora. Podsećaju da su ga čak 7 puta osvajali što ih čini jedinstvenim klubom u Srbiji, budući da nikada nisu bili državni prvaci.

Dodaju da odlaze u Smederevo u čudnom ambijentu pred ovako značajan vikend , s obzirom na to “da ih je Grad ostavio na cedilu na početku ove godine”.

“Ipak, igrači i stručni štab pokazuju nesvakidašnji moral u odnosu na probleme u kojima egzistiraju već nekoliko meseci. Ekipa je vezala tri prvenstvene pobede sa gol-razlikom plus 21 u tim mečevima i stigla na bod do drugog mesta, tačno na polovini plej-ofa ARKUS lige. Na bod upravo do sutrašnjeg rivala, koga je „Želja“ pre tačno 14 dana savladao u Čairu sa 36:27, a jedno od onih nepisanih sportskih pravila glasi da je teško istog protivnika, i mnogo slabijeg nego što je to Metaloplastika, pobediti dva puta u tako kratkom razmaku”, navode iz kluba.

Trener Nišlija Đorđe Teodorović, kaže da će im zbog povreda nedostajati pojedini igrači poput prvog organizatora igre Aleksandra Pavlovića, Bojana Radivojevića i Vladana Arizanovića.

Dodaje da koga nema, da se bez njega mora, a uzda se u pobednički mentalitet ekipe.

“Biće nam ovo već četvrti međusobni okršaj ove sezone, tako da nikakvih tajni među nama nema. Prethodna utakmica u Nišu donela je rezultat koji je apsolutno nerealan odnosu snaga. Pre toga smo dva puta igrali mečeve na jednu loptu i treba očekivati da takav bude i ovaj sutrašnji. Lepo je igrati mečeve koji vas dovode na korak do trofeja. A ovakvi, na fajnal-foru, često zavise od dnevne forme, od trenutne inspiracije, recimo, dvojice golmana, ili nekog drugog igrača. Mi ove sezone nemamo poraz od Metaloplastike”, naveo je Teodorović.

Sutrašnje polufinale na programu je u 19 časova.