Reprezentacija Srbija dočekuje Belgiju u Nišu

Čair
Hala "Čair".

Košarkaška reprezentacija Srbije dočekaće selekciju Belgije, 3.jula u hali “Čair”. Ovo je 6. kolo kvalifikacija za svetsko prvenstvo koje će se održati 2023. godine u Japanu, Filipinima i Indoneziji. Ekipa Svetislava Pešića je poražena u prvom meču u Belgiji.

Srbija je posle prva dva FIBA „prozora“ u novembru 2021. i februaru 2022. već obezbedila plasman u drugu rundu kvalifikacija. Reprezentacija Srbije je u grupi A sa skorom 3-1 koliko ima i Letonija, Belgija ima 2-2, a poslednja je Slovačka 0-4.

Povodom ovog događaja, kao i organizacije Evropskog prvenstva za mlade, sastali su se gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, Zlatko Bolić, generalni sekretar KSS-a i potpredsednik za takmičenja Dušan Projović.

” Seniorska reprezentacija Srbije dolazi u Grad Niš. Nadam se da će, kao i prethodnih godina, pokazati da je košarkaški grad. Ovo je šlag na torti, da reprezentacija bude domaćin jedne od najvažnih utakmica u kvalifikacijama i da će građani Niša i okoline moći da prisustvuju toj utakmici”.

Utakmica će se održati 3.jula u 18 časova.

Autor: I.Golubović