Raspisan tender za izgradnju akva-parka u Niškoj Banji

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Grada Niša raspisala je tender za izbor firme koja će graditi akva-park na lokaciji Lozni kalem, pored Niške Banje.

Rok za podnošenje prijava je 26. oktobar, a izvođač radova, kako je navedeno u javnom pozivu, imaće obavezu da uradi tehničku dokumentaciju, izgradi akva-park i kompletno ga opremi u roku od tri godine.

[irp posts=”37710″ name=”Niš dobija Akva park u Niškoj Banji”]

Taj objekat biće građen sredstvima iz budžeta grada i za tu namenu biće izdvojene 2,4 milijarde dinara. Idejni projekat akva-parka predviđa izgradnju otvorenog i zatvorenog dela koji će moći da radi tokom čitave godine.

Ukupna površina kompleksa iznosiće 5,4 hektara, s tim što će zatvoreni deo imati 2.000 kvadratnih metara. U njemu će se nalaziti bazeni, spa centar, hidromasažne kade, masažni blok i restoran.

Na skoro 2.000 kvadrata biće vodene površine, bazeni sa talasima, toboganima i drugim sadržajima. Gradnja akva-parka u Nišu prvi put je najavljena još pre 10 godina, a zemljište na Loznom kalemu bilo je tada prodato kompaniji “Italnis” koja je najavljivala da će u objekat uložiti 100 miliona evra, ali je nakon nekoliko godina taj ugovor raskinut bez započinjanja radova.

Izvor: 021.rs