Radno vreme kovid ambulante produženo. Vakcinacija samo u Domu zdravlja

radno vreme ambulante
Foto: Dom zdravlja

Radno vreme jedine kovid ambulante u Nišu produženo je do 19 časova. Ambulanta u centralnom objektu Doma zdravlja radiće svakog dana od 9 do 19 časova.

Da je radno vreme kovid ambulante poduženo objavljeno je na sajtu Doma zdravlja, uz molbu pacijentima da se javljaju u skladu sa njim. Pacijenti sa simptomima koronavirusa dolaze u ambulantu, koja se nalazi u centralnom objektu Doma zdravlja, ulaz broj 1.

Ovo je jedina kovid ambulanta koja je otvorena u Nišu.

Zatvoren punkt za vakcinaciju na Čairu

Punkt na Čairu privremeno je zatvoren jer se termini preko eUprave zakazuju samo za punkt u Domu zdravlja. Vakcinacija se obavlja u centralnom objektu na ulazu broj 5 i radno vreme je od 8 do 20 časova.

Podstetimo, odlukom Vlade vakcinisanje je moguće isključivo za građane koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije.

“Termin za vakcinisanje građani će dobiti nakon prijave na portalu eUprave ili pozivom kontakt centra. Nema nikakve potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin. Svi građani će dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije”, saopštila je Vlada.

Kako je navedeno, ovakva odluka doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali.

Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno. Svi građani to mogu učiniti preko internet stranice eUprave. Nakon prijave ćete u bliskoj budućnosti dobiti vreme i mesto vakcinacije.

Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski putem kontakt centra. Broj telefona za prijavu je 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova, navedeno je u saopštenju.