Radnički gostuje Čukaričkom

Foto: Radnički Niš
Foto: Radnički Niš

Radnički iz Niša danas gostuje ekipi Čukaričkog u sklopu 13. kola Mozzart Bet Super lige Srbije, meč počinje od 16 časova. Radnički se nalazi na 11. mestu na tabeli, dok je Čukarički na trećoj poziciji.

Nakon pobede nad ekipom Spartaka iz Subotice, Radnički ima znatno teži zadatak. Lalatovićeva četa gostuje odličnom Čukaričkom, koji ovu sezonu igra fenomenalno i nalazi se trećoj poziciji sa 25 osvojenih bodova.

Trener Radničkog Lalatović je pred meč rekao da je ovo najteža utakmica od njegovog dolaska, jer je ekipa Čukaričkog na poslednih pet utakmica primila svega jedan gol.

“Očekuje nas najteža utakmica od mog dolaska. Gostujemo timu koji je u poslednjih pet utakmica primio samo jedan gol. Čukarički ima ne kvalitetne, nego prekvalitetne igrače na svakoj poziciji. Oni su jedan od najorganizovanijih, ako ne i najorganizovaniji klub u ligi. Gale Obradović je preporodio Čukarički, Matijašević je odlično selektovao tim”– izjavio je Lalatović.

Takođe je napomenuo da je u ekipi odlična atmosfera i da se nada da će njegova ekipa nastaviti sa pobedama, kako bi se priključili u borbi za plej of, a možda i za evropu.

“Atmosfera u ekipi je veoma dobra. Radnički je klub koji ima dušu, imali smo i zajednički ručak ovde u holu stadiona, bila je i muzika. Volim da vidim igrače koji se druže, kad prošetam gradom. Ljudi su prijatni, ovde uživam da radim. Ostao bih u Radničkom sve dok ne odem negde u inostranstvo.”- kaže Lalatović.

Zašto da mi ne budemo u Ligi konferencija, da uđemo u prva tri u ligi sledeće sezone. Pa ovde bi na stadionu bio haos. Otišao sam malo daleko, a da bismo ušli u plej-of, moramo da stignemo te timove, moramo da imamo niz pobeda. Imamo možda najteži raspored od svih.  Moramo što više bodova da uzmemo, pa posle priprema da uđemo u plej-of i da kroz plej-of možda i izborimo Evropu. Ovom timu treba još dva igrača i Radnički će tada teško ko moći da pobedi. Imamo jako dobre igrače, brzu tranziciju, krila. Ovo je možda moj najbrži tim koji sam trenirao, to sam i juče rekao igračima”– istakao je trener Radničkog.

Global Digital Clinik