Prvi Evergreen festival u Nišu: Čuvari kvalitetne muzike na jednom mestu

Prvi Evergreen festival od 29. do 31. maja u Nišu
Prvi Evergreen festival od 29. do 31. maja u Nišu

Na inicijativu umetnika iz orkestra Impresija i uz podršku Grada, Niš dobija prvi Evergreen festival, trodnevnu manifestaciju na kojoj će se od 29 do 31. maja popularisati kvalitetna muzika kako bi se sačuvala od zaborava.

Festival bi uskoro trebalo da uđe i u kalendar javnih gradskih manifestacija, a od sledeće godine će postati i takmičarski, najavljuju organizatori.

Planirana je i dodela nagrada najzaslužnijim izvođačima, čuvarima evrgrin muzike i koja će u Nišu postati tradicija. Prema rečima organizatora, dobitnik nagrade prvog festivala je niška rok grupa “Kerber”. 

Ovaj jedinstveni festival će biti na Letnjoj pozornici i u Paviljonu u Tvrđavi.

Prvog dana, u 29. maja program je od 13h u Paviljonu u Tvrđavi kada će biti održana tribina „Stvaranje mladih autora“ koju će voditi direktor PGP RTS-a, Vladimir Graić. Događaj je namenjen mladima i ljubiteljima pop i rok muzike.

U 20 časova u istom prostoru biće promovisana knjiga „Moja Odiseja“ autora Vojkana Borisavljevića, dobitnika ovogodišnje nagrade za životno delo Udruženja kompozitora Srbije. Program će pratiti i izložba umetničkih lutaka Milice Štrbo i izložba fotografija Dušana Mitića – Cara.

Drugog i trećeg dana Evergreen festivala, odnosno 30. i 31. maja program obuhvata koncerte istaknutih izvođača.

U sredu, 30. maja planiran je koncert “Vreme festivala” na Letnjoj pozornici od 20 časova i koji će biti posvećen muzici izvođenoj na festivalima pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. 

Nastupiće pevači – Lado Leskovar koji za ovu priliku dolazi iz Ljubljane, zaim Neda Ukraden, Nada Pavlović, Beti Đorđević, Leo Martin, Dušan Svilar i Dragan Nikolić Nune. Program će voditi glumac Nebojša Dugajlić.

U četvrtak, 31.maja, takođe od 20 časova na Letnjoj pozornicinastupiće grupa “Kerber” koja će izvesti svoje hitove u simfonijskim aranžmanima u pratnji orkestra Impresija i crkvenog hora Branko.

Ulaz na sve događaje prvog Evergreen festivala će biti slobodan.

Prvi Evergreen festival biće svečano promovisan u Gradskoj kući, 22. maja od 12 sati.

Global Digital Clinik