Prvenstvo regiona TSIS: Teniserima niške akademije sva odličja

Prvenstvo regiona TSIS
Na fotografiji (sa leva na desno u gornjem redu): Stefan Skobelev i Nikola Cvetanović; (u prvom redu sa leva na desno): Mia Ljubić i Simona Angelova.

Proteklog vikenda se na terenima Teniske akademije Živković igralo Prvenstvo regiona TSIS (Teniski savez istočne Srbije).

Prvenstvo regiona TSIS igralo u kategoriji seniora i seniorki bilo je uspešno za tenisere i teniserke TAŽ-a koji su uspeli da osvoje sva odličja. 

Šampion regiona je Stefan Skobelev. On je u finalu savladao klupskog druga Nikolu Cvetanovića. Rezultat je bio 2:0 u setovima (6/0, 7/6).

Bronzane medalje su pripale teniserima niške akademije, Mateja Milošević i Lazar Radenković su podelili treće mesto. U konkurenciji teniserki Simona Angelova (TAŽ) je stigla do titule. Ona je u krajnje neizvesnom finalu bila bolja od Mie Ljubić sa 2:1 (7/5, 3/6, 7/6).

Treće mesto su podelile teniserke Teniske akademije Živković, inače sestre, Natalija i Jovana Nikolić.

„Sjajno smo počeli godinu i sva ova prvenstva regiona su pokazala da su naši teniseri i teniserke u fenomenalnoj formi i verujem da će se to tek pokazati na nacionalnim turnirima koji slede, a nadam se da će situacija to dozvoliti i da će biti titula i na međunarodnoj sceni“, istakao je Nikola Živković, predsednik TAŽ-a.

U planu je da Teniska akademija Živković tokom ove godine bude domaćin dva međunarodna turnira, jedan iz serije TENNIS EUROPE, a drugi iz ITF serije, navode iz kluba.