Prvacima podeljenji pokloni povodom školske slave

prvacima
Foto: Zvanični sajt Grada Niša

Prvacima osnovnih škola na seoskom području podeljeni su pokloni povodom Savindana, koji se obeležava kao školska slava.

Đacima prvacima u osnovnim školama na seoskom području gradonačelnica Niša uručila je prigodne poklone, čestitala im školsku slavu – Savindan. Sotirovski je razgovarala sa decom, prosvetnim radnicima i rukovodstvima tih škola.

Ona je posetila prvake u osnovnim školama u Jelašnici, Sićevu, Gornjoj Vrežini, Kamenici, Gabrovcu i Medoševcu. Pokloni su obezbeđeni i za decu prvih razreda u Brenici, Malči, Donjoj Trnavi i Miljkovcu.

Gradonačelnici su se u školama pridružili i predsednici i predsednici skupština gradskih opština Niška Banja, Pantelej, Palilula i Crveni Krst na čijim područjima se nalaze osnovne škole.

„Posetom osnovnim školama u seoskim sredinama na području četiri gradske opštine upoznali smo se sa njihovim potrebama. Uverili smo se da su prosvetni radnici na visini svog zadatka. Mi smo tu za sve ono što je deci, njihovim nastavnicima i roditeljima potrebno“, rekla je gradonačelnica tokom obilaska škola i podele poklona.