Vučić o novcu koji će dobiti građani: To su srpske pare, iz srpske kase

vučić o

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o realizaciji paketa ekonomskih mera vrednog 2,5 milijarde evra. Među njima su i novčana davanja za sve punoletne građane i minimalne zarade za privredu.

Vučić je rekao da će svi građani moći da se prijave za 30 evra u maju, za isto toliko u novembru. Penzioneri će pored tih 60 evra dobiti još 50.

Rekao da je da će mikro, mala i srednja preduzeća dobiti tri puta po 50 odsto iznosa minimalne zarade. Dodao je da postoji dilema da li istu meru primeniti i za velika preduzeća.

Naveo je da će taj novac početi da se isplaćuje 1. aprila.

Vućić je najavio da će sektoru prevoznika u šest navrata biti uplaćeno po 600 evra za svaki autobus “da mogu da opstanu, da sačuvaju svoj kapital”.

Najavio je da će država “proširiti garantnu shemu” za još 500 miliona evra, kako bi se očuvala likvidnost privrednog sektora.

Na pitanje odakle novac za te mere, Vučić je odgovorio da su to “srpske pare, iz srpske kase, iz ozbiljne srpske države”.

Naglasio je da zbog tog ekonomskog paketa država neće imati probleme i dodao da javni dug Srbije neće preći 61 odsto. “Držimo sve pod kontrolom, deci nećemo ostavljati dugove, a sve zavisi od našeg rasta”, rekao je on.

Izvor: Insajder