Proslava Dana planete Zemlje u Nišu: Kreativni mural i slikanje prirode po licu

Volimo našu planetu, čuvajmo našu planetu! Foto: Kreativna grupa
Volimo našu planetu, čuvajmo našu planetu! Foto: Kreativna grupa "Naslikam ti facu"

Povodom Međunarodnog dana planete Zemlje, Štek House organizuje akciju “Naša planeta, naša odgovornost” u petak, 20. aprila u parku “Čair” kako bi se skrenula pažnja javnosti na očuvanje životne sredine i da svako može doprineti da planeta Zemlja ostane zelena i plava.

Akciju podržava Sekretarijat za zaštitu životne sredine u Nišu.

“Dođite da se zajedno družimo u parku Čair, a naše mesto proslave je između brodića i Dečijeg centra. Bićemo tamo od 10 do 14h. Na kreativnim radionicama moćićete da crtate zajedno sa nama, da sadimo biljke na papiru, tekstilu i u prirodi. Pronašli smo zanimljive načine da ponovo upotrebimo stare materijale i sve ćemo to podeliti sa vama” najavljuju organizatori.

Umetinca Dunja Ćirić

Volimo našu planetu, čuvajmo našu planetu! 

Neke zanimljivosti iz sveta prirode svim posetiocima akcije pokazaće i predstavnici Dečijeg centra, gimnazijalci, kao i članovi Biološkog društva “dr Sava Petrović” koji će mališanima predstaviti biljni i životinjski svet parka.

“Svi zajedno uživaćemo u nastajanju velikog edukativnog platna, murala koji će oslikavati učenici Umetničke škole Niš u saradnji sa slikarkom Dunjom Ćirić, dok mame i tate mogu da nam kažu šta oni misle o zaštiti životne sredine, i da ostave poruku našoj planeti dok se mi igramo i učimo o ekološkoj kulturi na kreativnim radionicama sa recikliranim materijalima”, objašnjavaju organizatori. 

Naslikam ti facu i telo

Kreativna grupa „Naslikam ti facu i telo“ upotpuniće akciju oslikavanjem lica deci koja posete akciju.

“Kreativna grupa šarenim bojama slikaće po licu motive prirode i ekološke motive, a cilj nam je da se igramo svi zajedno, ali i da naučimo više o našoj planeti”, kažu u organizaciji Štek House.

Global Digital Clinik