Premijerno u Nišu: Ana Sofrenović u predstavi „Zojkin stan“

Zojkin stan
Zojkin stan

Spektakularna muzičke komedije „Zojkin stan“, po tekstu čuvenog Mihaila Bulgakova, u dramatizaciji i režiji makedonske rediteljke Nataše Poplavske biće izvedena u Narodnom pozorištu u Nišu, u subotu, 28 aprila od 20 časova.

Igraju:
Ana Sofrenović, Andrija Kuzmanović, Milan Čučilović, Jadranka Selec, Milica Petrović, Savo Radović, Milorad Damjanović, Sandra Bugarski, Milica Milša, Anđela Popović, Miloš Lazarov, Nada Macanković, Jelena Rakočević, Kristina Jovanović, Saša Đurašević, Arsenije Tubić / Đorđe Kreća, Aleksandar Stoimenovski i Ljubomir Ćustić.

Predstava Beogradskog dramskog pozorišta je uzbudljiv spoj klasika dramske književnosti 20. veka, koreografskih i pevačkih partitura i vizuelnih atrakcija. 

Sama priča o smutnom post-revolucionarnom vremenu profitera i korupcije izuzetno je aktuelna i danas, a rediteljka Poplavska Bulgakovljevu priču uz pomoć izuzetnih saradnika – Maje Mitić, koreografa, kompozitora Ognjena Atanasovskog i Emila Petra, koji potpisuje scenski i multimedijalni dizajn, obogaćuje na savremen, ipak neočekivan način.

Bulgakovljeva farsična komedija “Zojkin stan jedno je od najznačajnijih dela ovog pisca, u kojem njegovi likovi žive u svojim iluzijama, ne prezajući bukvalno ni od čega da bi pobegli iz svoje sumorne stvarnosti i dokopali se lične sreće, želeći da budu ono što nisu i što nikada neće biti.

Rediteljka predstave Nataša Poplavska, koja spada u red najznačajnijih, najboljih i najplodonosnijih makedonskih reditelja, proslavila se briljantnim režijama mjuzikla “Čikago”, kao i predstava „Lizistrata„, „Venecijanski trgovac„, „Bure baruta“ i mnogih drugih. Režiju je završila u Skoplju, a postdiplomske studije na Šefild univerzitetu.

Ulaznice potražite na blagajni Narodno pozorište Niš i Knjizara Indigo Nis po ceni od 700 dinara za parter i 500 za balkon.