Propao tender za Spomenik nenasilju

Spomenik nenasilju
Foto - Spomenik nenasilju Polet

Idejno rešenje za Spomenik nenasilju, koji će se nalaziti u parku Svetog Save je usvojeno 4. novembra ove godine, međutim nepunih mesec dana kasnije procenjeno je da su sve ponude neprihvatljive, te je nabavka obustavljena.

Članica žirija i većnica za kulturu, Adriana Anastasov, navela je da se radi o “tehničkim nedostacima” i da će spomenik biti izgrađen naredne godine.

Inicijativu za postavljanje Spomenika nenasilju pokrenula je Mirjana Stoiljković, majka Vuka Stoiljkovića (22) koji je ubijen u parku Svetog Save 2014. godine.

Konkurs za izbor idejnog rešenja sproveo je Zavod za urbanizam, a direktor tog Zavoda Ivan Grmuša najavio je izradu projektno-tehničke dokumentacije i izbor izvođača radova koji je trebao, prema planu, biti završeni početkom naredne godine. Međutim tender je propao i nabavka je obustavljena.

“Spomenik nenasilju je spomenik opomene, ali istovremeno i simbol tolerancije, uvažavanja i međusobnog razumevanja – vrednosti koje su univerzalne i koje treba negovati i čuvati.”– kazala je prilikom usvajanja idejnog rešenja za spomenik Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša.

Global Digital Clinik