Gradonačelnica Dragana Sotirovski dobitnik priznanja za razvoj turizma u Nišu i niškom okrugu

Foto: FB Dragana Sotirovski
Foto: FB Dragana Sotirovski

Projekat „321 Srbija“ predstavljen je sinoć, a tokom predstavljanja dodeljena su i priznanja zaslužnim za promociju Srbije u svetu.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je dobitnik priznanja za razvoj turizma u Nišu i niškom okrugu.

Projekat je od nacionalnog značaja budući da ima jedinstven i važan cilj, a to je da turistička sezona u Srbiji traje cele godine, odnosno 12 meseci.

Projekat 321 Srbija je povezao sve ono što Srbija može da ponudi – vinski turizam, medicinski, planinski, banjski, zdravstveni, etno turizam, srpsku gastronomiju, hotelske kapacitete, lov i ribolov, noćni život, festivale, reke i jezera sa posebnim akcentom na otkrivanje novih destinacija, mlade talente i srpsku dobrodošlicu.

Kroz projekat biće promovisani i mali proizvođači autentičnih srpskih proizvoda i to van granica Srbije, a projekat će proizvoditi u narednih 10 godina u pet faza.

„Počanstvovana sam nagradom koju sam dobila večeras u hotelu Hajat u Beogradu za promociju Niša kao turističke destinacije u projektu od nacionalnog značaja „321 Srbija“ koji su podržali kabineti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Cilj projekta je da turistička sezona u Srbiji traje 12 meseci kroz promociju objedinjene turističke ponude Srbije u zemlji i inostranstvu. Zahvalna sam što je naš rad na stvaranju raznovrsnih turističkih sadržaja prepoznat, kao i napor da kroz jedinstvenu turističku regiju južne i istočne Srbije promovišemo lepote Niša i okruženja. Tako na najbolji način doprinosimo uspehu i pridružujemo se projektu „321 Srbija““. – napisala je gradonačelnica na svom Facebook profilu.