Pronađen skelet čoveka na njivi u Pasi Poljani

skelet
Foto: D.K./Telegraf

Na njivi u selu Pasi Poljana pronađen je skelet neidentifikovanog muškarca sredinom prošle nedelje.

Skelet je pronašao ratar Zvonko Milić dok je otklanjao rastinje sa njive. On je odmah obavestio policiju, a skelet je prebačen u Institut za sudsku medicinu gde će se obaviti obdukcija, kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Milić se jako uznemirio kada je pronašao ljudsku lobanju, a kaže kako je par trenutaka kasnije pronašao i delove grudnog koša i nogu. On navodi da su skeletu falile obe ruke i stopala.

Forenzičari su došli na lice mesta i pretražili okolinu kako bi pretražili područje, ali ništa nisu pronašli osim pantalona braon boje.

Policija je daljom potragom pronašla još neke kosti preminulog čoveka, ali ruke i stopala nisu pronađeni.

Pretpostavlja se da su telo razneli šakali koji su se verovatno njime hranili. Milić navodi da telo nije duže na njivi od 15 meseci, jer su u tom periodu radili na njivi i nemoguće je da je telo tada ostalo neprimećeno.

Supruga Zvonka Milića navodi da je moguće da su čoveka udarila kola ili da mu je pozlilo dok je hodao, obzirom da je saobraćaj u tom delu prometan. On kaže kako preminuli čovek verovatno nije meštanin sela, s obzirom na to da niko nije nestao.

DNK leša biće obavljen kako bi se utvrdio identitet nastradale osobe. DNK će se uporediti sa biološkim materijalom osoba čiji je nestanak prijavljen, s obzirom na to da nije moguće utvrditi identitet na osnovu pronađenih kostiju i odeće.