Promocija knjige Vladimira Pištala na Niškom sajmu knjiga

Vladimir Pistalo
Foto: NKC

Nova knjiga Vladimira Pištala, “Sunce ovog dana: Pismo Andriću”, biće predstavljena na 55. Niškom sajmu knjiga, u ponedeljak, 24. decembra od 19 časova.

“Pred čitaocem je knjiga koja našu književnost čini odista velikom. Smeštajući Andrićevo delo usred ličnog književnog mita, Pištalo je svoju priču o pojačanoj sadašnjici ispisao kao pismo Andriću”, rekao je Nenad Šaponja, kritičar i urednik, o novom Pištalovom romanu.

“Lociran između konkretnih vremena, Andrićevog i našeg, i bezvremena književnosti, ovaj današnji Pištalov razgovor sa Andrićem, uz korištenje duše kao lampe, pokazuje kako je moguće književno, jezikom slika i emocija, govoriti i o književnosti i o vremenu u kome se govori”, dodao je Šaponja.

Inače, Vladimir Pištalo (1960) je jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca. Roman “Tesla, portret među maskama” u Srbiji je ostvario ogroman uspeh. Nakon NIN-ove nagrade, kao i Nagrade Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu, ušao je i u čitanke za osnovnu školu i gimnaziju.

Exe-Net