Programski Savet Filmskih: Izjava o Predragu Antonijeviću kao gostu izvučena iz konteksta

savet filmskih
Foto: Arhiva

Iz Programskog Saveta Filmskih susreta saopštavaju da je izjava direktora Festivala, o reditelju Predragu Gagi Antonijeviću kao gostu festivala izvučena iz konteksta, navodeći da su svi glumci, reditelji i producenti dragi gosti festivala.

Navode da je Niš ovih dana filmska prestonica Srbije jer se u njemu dešava najstariji i najznačajniji domaći festival, posvećen dugometražnom igranom filmu..

“Veoma nam je žao što su se kvalitetan program Festivala i ogromno interesovanje publike, kao i veoma bogat program pratećih manifestacija, u jednom trenutku sasvim neopravdano našli u senci nemilog i nedopustivog incidenta koji se desio u lobiju hotela Ambasador, u ranim jutarnjim časovima 23. avgusta 2021”, navodi se u saopšenju.

Uz osudu“svakog vida verbalnog i fitičkog nasilja na Festivalu, ili mimo njega, navode da su dijalog i normalan razgovor jedini način za rešavanje privatnih i profesionalnih sporova”.

“Pozivamo organe reda da što energičnije reaguju, postupe u skladu sa zakonima i propisima i na taj način jasno pokažu da bilo kakvi nasilni postupci neće biti, ni na koji način tolerisani”, navodi se u saopštenju.

“Žalimo što je izjava direktora Festivala o Predragu Gagi Antonijeviću , kao gostu festivala izvučena iz konteksta, i previše slobodno interpretirana, jer je poznato da su na našem Festivalu, svi glumci, reditelji i producenti, više nego dragi gosti. Gospodin Antonijević bio je gost na zvaničnom prijemu i svečanoj večeri na otvaranju Festivala i uvažen je kao ugledan filmski umetnik sa respektabilnom biografijom i rediteljskim opusom”, navode iz Programskog Saveta Filmskih susreta.

Pozivaju sve ljubitelje filma da nastave da prate  Festival jer, kako navode i u narednim danima slede kvalitetni filmovi sa izvanrednim glumačkih ostvarenjima u jedinstvenom ambijentu Letnje pozornice na Tvrđavi.

Podsetimo, glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić pušten je da se brani sa slobode nakon što je ispitan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu povodom sumnji da je u ponedeljak rano ujutru više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu „Ambasador”.

Global Digital Clinik