Pripreme u Nišu počele: Vojna parada odložena za 9. maj

Pripreme u Nišu počele: Vojna parada odložena za 9. maj
Pripreme u Nišu počele: Vojna parada odložena za 9. maj

Velika vojno-policijska parada koja je prvo najavljena za 24. mart u Nišu i zbog koje su već izvađene bandere i srušeni ivičnjaci na bulevaru, biće izvesno odložena za 9. maj jer je to novi predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nakon što je pompezno najavljeno da će na 20 godina od početka NATO bombardovanja u Nišu vojska i policija pokazati svoju opremu i spremnost, predsednik Vučić danas se predomislio. Kako RTS prenosi, on je zamolio je da ona bude održana 9. maja, a da u Nišu bude samo obeležena godišnjica NATO agresije. 

“Mi ćemo ove godine u Nišu koji je mnogo stradao tokom agresije govoriti o tome šta se dešavalo pre 20 godina. Zamolio sam da se parada pomeri za 9. maj i da tada prikažemo koliko je naša vojska i policija napredovala, a 24. da se setimo svih stradalih i poginulih i da gledamo u budućnost u kojoj ćemo da čuvamo i gradimo mir i da se zahvalimo svima koji su nam pomagali” – rekao je predsednik.

Prema nezvaničnim informacijama prethodna parada koštala oko 160 miliona dinara, ali da zvaničan odgovor nisu dobili od Ministarstva odbrane, iako su to tražili pristupom o informacijama od javnog značaja.

 

Global digital clinic