Prijem dama sa neobičnim zanimanjima u GO Medijana

Foto: GO Medijana

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, u Gradskoj opštini Medijana, tradicionalno je organizovan prijem za pripadnice lepšeg pola, koje se bave neobičnim zanimanjima i hobijima.

Pozdravljajući gošće i čestitajući im praznik, predsednik  Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić, izrazio je iskreno poštovanje i zahvalnost damama na požrtvovanosti, ozbiljnosti i odgovornosti, ali i hrabrosti da preuzmu dužnosti, koje su godinama bile rezervisane isključivo za muškarce, čime su pokazale ravnoravnost sa kolegama.

Ovaj praznik, prilika je za zahvalnost svim ženama na njihovom svakodnevnom doprinosu, jer one su temelj porodice i društva, koje svojom ljubavlju i požrtvovanim radom, čine boljima, rekao je predsednik Kocić i dodao da, zahvaljujući ovakvom predstavljanju i promovisanju, danas nije neobično videti ženu u policijskoj ili vojnoj uniformi, za upravljačem nekog vozila, kao ni one na čelu država.

Čast da bude gošća predsednika najveće niške opštine imala je dr Lela Lazović, kardiolog na Klinici za kardiohirurgiju, koja kaže da je posao koji obavlja u kolektivu, gde su prisutni samo muškarci, težak, ali ujedno lep i human.

Među gošćama predsednika Kocića bile su Aleksandra Manić, pomoćnica komandira Policijske stanice Medijana, koja je ovom prilikom, istakla izuzetno dobru saradnju, koju policijska ispostava Medijana ima sa Gradskom opštinom Medijana;
Mila Damnjanović, diplomirana pravnica, koja radi već 15 godina kao školski policajac i majka je trojki;
Sanja Nikolić, operativna direktorka obezbeđenja Nifon, sa više od 14 godina rada u uniformi i civilu. Sanja ističe da su u vreme kada je počinjala sa radom, u firmi  bile zaposlene samo dve žene, a sada ih ima 40, od kojih 35 rade u uniformi.

Među damama koje su posetile Gradsku opštinu Medijana bile su i Nikolina Vulović, koja je završila Vojnu akademiju i potporučnik je;
Ana Ilić, nekada dobrovoljac, a sada sa svojim kolegama ravnopravni predstavnik Sektora za vanredne situacije MUP-a – Vatrogasno spasilačke jedinice Niš i Katarina Mitrović, član moto kluba Road Guardian-Niš.

Katarinu je pored ljubavi prema dvotočkašima, druženju, putovanjima, privukao i humantirani rad i aktivnosti, koje ovaj klub realizuje. Katarina se inače bavi slikanjem i tattoo umetnošću.

Dragana Moles, bila je još jedna dama među gošćama predsednika Kocića. Dragana Moles je operska pevačica iz Niša, koja već dve decenije živi i radi u Italiji i sasvim sigurno je umetnica sa najneobičnijim hobijem u svom rodnom gradu. Ona je instruktor gladijatorstva.

Moles je gladijatorstvom, kao hobijem počela da se bavi pre 12 godina, kada je sasvim slučajno saznala za grupu „Gruppo storico romano“ čiji članovi „oživljavanju“ rimsku istoriju.

Pored pasivnih uloga, koje su žene birale, kao bivša sportitkinja, odlučila je da bude gladijatorka, jer je to jedina aktivna uloga žena u starom Rimu i spoj je sporta i teatra.

Dragana se bavi i humanitarnim radom i član je udruženja Pomoć ugroženim Nišlijama i svaku priliku, kada je u Nišu, koristi za organizaciju humanitarnih koncerata i prikupljanje pomoći za one, kojima je pomoć najpotrebnija, jer kako kaže, voli da bude koristan član društva.

Gošće su se zahvalile na prijemu, naglasivši da pažnja prema lepšem polu treba da bude svakodnevna, a ne samo na Dan žena.

Gradska opština Medijana pokazuje na ovaj način da brine o svim svojim građanima, jer je briga o majkama, sestrama, ćerkama.. briga o celoj porodici, kao stubu društva.

Povodom predstojećeg praznika, predsednik Gradske opštine Medijana, damama je uručio prigodne poklone i naglasio da bi više pažnje lepšem polu trebalo posvećivati svakodnevno, imajući u vidu da pored profesionalnih obaveza, one brinu i o kući i porodici.

Global Digital Clinik