Premijera Jesenje sonate: U junu i Gospođa ministarka i Život je kabare

izgradnja male scene
Narodno pozorište u Nišu

Tokom ovog meseca u Narodnom pozorištu u Nišu premijerno će biti odigrana  predstava „Jesenja sonata“, rađena po motivima drame „Jesenja sonata“ I. Bergmana u režiji Dejana Cicmilovića. Predstava je na repertoaru 18. juna od 20 časova.

Za Nišlije će ponovo biti izveden muzičko-scenski performans „Život je kabare“ 11. juna od 20 časova, a koji je prvi put odigran u Noći muzeja.

Predstava „Gospođa ministarka“ u režiji Dušana Jovanovića je na repertoaru niškog pozorišta 6. Juna od 20 časova, dok će pirotsko pozorište sa predstavnom „To kod nas ne može da bude“ na sceni niškog teatra biti  5. juna od 20 sati.

U junu Narodno pozorište u Nišu učestvuje na dva festivala i to na 63. Sterijinom pozorju u Novom Sadu , 3. juna. i „Goloj mesečini“ u Skoplju, 20. juna 2018. godine.

Na Sterijinom pozorju u čast nagrađenih, na svečanom zatvaranju festivala, biće izvedena predstava „Ulica usamljenih automobila“ Zorana Pešića Sigme, u režiji Đurđe Tešić.

Reč je o pobedničkom tekstu sa konkursa Sterijinog pozorja 2017, koji je realizovan sa niškim pozorištem

„Na taj način ostvaruje se plemenita namera Sterijinog pozorja da u svakom smislu doprinese razvoju i plasmanu domaćeg dramskog teksta, a ovog puta niškog autora“, kažu u Narodnom pozorištu u Nišu.

Jedna od najigranijih predstava Niškog pozorišta, „Gospođa ministarka“, u režiji Dušana Jovanovića, učestvovaće na Međunarodnom pozorišnom festivalu komedije „Gola mesečina“ u Skoplju, koji se održava u junu mesecu. Poslednji put Narodno pozorište u Nišu je na ovom festivalu učestvovalo sa predstavom „Žorž Danden“ 2016. godine.