Pregovori sa Turskom o novim investicijama na jugu Srbije

Ministar Zoran Đorđević; Foto: Ministarstvo za rad i zapošljavanje
Ministar Zoran Đorđević; Foto: Ministarstvo za rad i zapošljavanje

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Zoran Đorđević bio je specijalni gost Tursko – srpskog privrednog udruženja u Nišu, gde je razgovarao o investicijama, otvaranju novih radnih mesta i o boljim uslovima za rad.

„Turski investitori su veoma važni za Srbiju. Turska predstavlja jednu od vodećih zemalja kada je u pitanju investicija i investiranje u Srbiju. Važno je da održimo taj dobar odnos. Kao resorni ministar, ovde sam drugi put sam sa turskim privrednicima, želim da vidim sa kakvim problemima se oni suočavaju, ali i kako to Srbija njima može da pomogne u nekom narednom periodu da posluju bolje, budu zadovoljniji na tržištu“, rekao je ministar.

On je dodao da je ovo način da se privuče još više investitora kako bi što više ljudi moglo da se zaposli.

„Kako ne bismo došli u situaciju da se kreiraju nova radna mesta za koja neće biti dovoljno kvalifikovanih kadrova, radićemo i na sistemu obrazovanja na jugu Srbije, sa ciljem da omogućimo građanima prostor za rad i napredak“, rekao je ministar Đorđević za medije i istako da odnosi Srbije i Turske nikada nisu bili bolji.