Predstava ,,Stranci u noći“ gostuje u Nišu

stranci u noći
Foto: Narodno pozorište Niš

Predstava ,,Stranci u noći“ Narodnog pozorišta Republike Srpske biće odigrana na sceni Narodnog pozorišta u Nišu u ponedeljak 27. septembra u 19.30 sati u okviru manifestacije ,,Dani Srpske u Srbiji“.

Autor predstave “Stranci u noći” je Ana Đorđević, a Slađana Kilibarda potpisuje adaptaciju dramskog teksta i režiju predstave. Pisana je po motivima višestruko nagrađivanog italijanskog filma ,,Potpuni stranci“

„Stranci u noći” nisu samo puki prikaz utjecaja razvoja tehnologije (u konkretnom slučaju mobilnih telefona i društvenih mreža) na međusobne odnose između ljudi. Oni su minuciozni portret ogoljenosti i samoće današnjeg modernog svijeta. S partnerom ili solo, s potomstvom ili bez njega, ljubav kao iskonska potreba za pripadanjem, modernom čovjeku postaje teren iskliznuća, navodi rediteljka Slađana Kilibarda.

Strah od iskrenog pripadanja pretvara se u strah od života kao takvog. Zato je lakše navući masku i biti netko drugi, otporan, neranjiv i svemoguć.

Ogoliti se do kraja izazvalo bi isuviše boli pa zato radije pristajemo na doživotne korote koje nas održavaju u životu iza i unutar vlastitih Zatvorenih vrata.

Dramaturg: Ivana Stjepanović
Scenografija: Dragana Purković Macan
Kostimografija: Jelena Vidović
Scenski pokret: Emir Fejzić
Izbor muzike: Slađana Kilibarda
Tehnika glasa: Lidija Pajić
Dizajn svjetla: Ivan Štrok
Audio i video-dizajn: Petar Bilbija
Lektor: Nataša Kecman
Inspicijent: Miodrag Markićević
Sufler: Maja Kalaba

Uloge:
Slađana Zrnić: Marija
Nikolina Friganović: Tamara
Miljka Brđanin: Katarina
Boris Šavija: Nikola
Željko Erkić: Saša
Vladimir Đorđević: Bane
Rok Radiša: Filip
Sofija Ristić: Mina

Cena karte je 400 dinara i može se kupiti na blagajni pozorišta radnim danima od 10.00 do 20.00. sati.