Predstava „Nevidljive 45+“ u SKC Niš

Predstava
Predstava "Nevidljive 45 plus" u SKC Niš

Aktivistkinje Centra za devojke sa Draganom Jovanović, glumicom niškog Narodnog pozorišta, premijerno će izvesti predstavu „Nevidljive 45+“ u četvrtak 12. jula  2018. god 20 sati na Kamernoj sceni Studentskog kulturnog centra.

Predstava govori o ženama koje imaju preko 45 godina i probleme sa pronalaženjem posla i prikazuje njihove životne priče. 

U jednoj čekaonici, u novosnovanoj južnokorejskoj kompaniji, sreće se pet žena sa različitim životnim pričama, željama, snovima i sa jednim zajedničkim ciljem da se zaposle. 

Predstava  “Nevidljive 45 +”  ima za cilj da ukaže na različite probleme sa kojima se ove žene suočavaju u potrazi za poslom, da alarmira javnost i da ukaže na potrebe za različitim oblicima podrške i merama za poboljšanje njihovog stanja.

„Samo angažovana umetnost, umetnost koja se bavi problemima zajednice i ukazuje na obespravljene, potlačene i diskrimisane, ima razloga da postoji”, Dragana Jovanović, glumica i autor predstave.

Realizaciju predstave koja se prikazuje u okviru ArtFemine festivala u Nišu pomogao je Sekretarijat za kulturu i informisanje Niša.

Koncept i režija: Dragana Jovanović.
Ko-autroke: Tatjana Nikolić, Silvija Mihajlović, Marija Stojanović, Marija Virijević i Marta Stanojević.