Treća premijera u sezoni: “Lice” na repertoaru Narodnog pozorišta

Lice

Predstava “Lice” biće premijerno izvedena 12. i 14. februara u niškom Narodnom pozorištu.

U Narodnom pozorištu, užurbano se radi na predstavi „Lice“, po tekstu Aleksandra Galina, u režiji Vasila Vasileva iz Bugarske. Treća po redu premijera u sezoni 2020/21, planirana je za 12. i 14. februar, kad će imati svoja dva izvođenja. Predstava će imati svoja reprizna izvođenja 18. i 25. februara. Cena ulaznica za premijeru i reprizu je 600 dinara.

U predstavi igraju:

  • Danilo Petrović,
  • Maja Vukojević Cvetković,
  • Miroslav Jović i
  • Ivana Nedović.

„Predstava je posvećena preživljavanju ljudske duše u savremenoj Rusiji, zemlji klošara, mafioza, alkoholisanih intelektualaca i uspešnih biznismena, koji sa lakoćom menjaju svoj socijalni status, ali uvek bivaju potčinjeni svemogućem bogu – novcu. U tom suviše aktuelnom pejzažu, jedan čovek menja svoj identitet – dobija novo ime, dokumenta, pa čak i lice… Davno izgubljena ljubav ga vraća ponovo u Rusiju ionome što je nekad bio. Zabavno-gorko-romantična socijalna melodrama podseća na omiljenu klasiku u ovom, tako ruskom žanru…“, kaže reditelj, Vasil Vasilev.

Autorsku ekipu čine, pored reditelja koji potpisuje i izbor muzike, asistentkinja reditelja Jelena Đorđević, scenografkinja/kostimografkinja Katarina Filipović, lektorka Nataša Ilić, organizatorka Ivana Stojanović, a za prevod je zadužen Novica Antić.

Februarski repertoar Narodnog pozorišta možete pogledati ovde.

Februarski repertoar Narodnog pozorišta: Premijera predstave “Lice”

Dostava hrane u Nišu