Predstava “Audijencija” u Domu Vojske u Nišu

Predstava “Audijencija”, koja je i deo repertoara Jugoslovenskog dramskog pozorišta, biće odigrana 13. maja, od 20 sati u Domu Vojske u Nišu.

U ovoj izuzetno zanimljivoj predstavi, koja je deo repertoara Jugoslovenskog dramskog pozorišta, igraju Miodrag Radonjić i Nikola Rakočević. Režiju potpisuje Milan Nešković.

“Audijencija” je prvi komad Vaclava Havela, objavljen 1975. godine. Predstava je zasnovana na dijalogu između glavnog lika Vanjeka, pisca kojem je čehoslovački komunistički režim zabranio da piše, i njegovog poslodavca, pivara Sladeka, koji je zadužen za špijuniranje svog sagovornika.

Ovo delo, iako napisano pre nekoliko decenija, i dalje izaziva interesovanje i provocira publiku svojom intrigantnom prošlošću. Izvođeno u tajnosti tokom vremena kada je Havel bio zabranjen kao pisac, predstava je postala simbol otpora cenzuri i progonu.

“Duhovit i topao način na koji problematizuje cenzuru, progon i ućutkivanje prisutne u svim totalitarnim režimima čini ovu predstavu izuzetno relevantnom i danas”, ističu organizatori.

Ulaznice su dostupne putem sajta Tickets.rs ili na prodajnim mestima ovog servisa.

Global Digital Clinik