Prateće manifestacije Filmskih susreta u bioskopu Cineplexx Niš

preteće
foto: Ptsc, trejler "Kljun"

U okviru Filmskih susreta, organizovane su i prateće manifestacije u bioskopu Cineplexx Niš, gde će publika između ostalog, imati priliku da pogleda i premijerno prve dve epizode serije “Kljun”.

22.8.2021.

Sala 4: Program “TV region”, 18.00
Nova TV serija “Kljun” (prve dve epizode)

Glavna junakinja serije je Sonja Kljun, ambiciozna detektivka iz Beograda, poslata u Suboticu da ispita seriju sumnjivih samoubistava. Ali kada je istraga odvede na trag ozbiljne zavere, Sonju počinju da proganjaju snovi iz njene traumatične prošlosti, i još strašnije budućnosti.

Režija: Jelena Gavrilović i Uroš Tomić
Uloge: Ivana Vuković, Drena Mršić, Stefan Vukić, Mićko Ljubičić, Ljiljana Blagojević, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, Mirko Vlahović, Mario Knezović.
Producent serije: Biljana Prvanović
Kreativni producent: Srđan Dragojević.

Sala 5: Program “Kino region”, 18.15
“Prolećna pesma” (72′)

Petra je mlada rediteljka, samohrana majka, koja pokušava da normalizuje svoj život posle razvoda. Sprema se da snimi film o pesnikinji Desanki Maksimović. Očeva smrt uzburka u njoj osećanja kojih nije bila svesna. Biva pozvana na proslavu 15 godina mature u rodnom gradu, a i njena najbolja prijateljica se venčava na Adi Bojani.

Režija: Natalija Avramović
Uloge: Mihaela Stamenković, Ivan Đorđević Džudi, Đorđe Đoković, Milan Kolak, Svetozar Cvetković, Danica Maksimović, Ana Mandić, Gavrilo Avramović, Dušan Stanikić Miloš Milovanović, Radovan Vujović

“Magija filmske maske Radmile Todorović Ivatović” (45′)

Radio televizija Vojvodine snimila je dokumentarac o majstoru maske, Radmili Todorović-Ivatović koja je radila na velikom broju značajnih filmova nekadašnje jugoslovenske i sadašnje srpske kinematografije.

Režija: Goran Vukčević

Global Digital Clinik