Pozorište lutaka Niš: Online repertoar do 5. aprila

Pozorište lutaka
Pozorište lutaka

Pozorište lutaka tokom vanrednog stanja prikazuje svoje predstave na Jutjub kanalu.

Dostavljamo repertoar za ovu semicu:

Četvrtak, 2. april, 18.00, predstava „Silvesterovo blago“

Radnja se odvija sredinom srednjeg veka, ali ipak sve podseća na XXI vek. Lutke i ljudi žive kroz jednu uzbudljivu priču ispunjenu piratima, ljubavima, neverstvima i prijateljstvima. Potraga za željenim blagom ih nagoni da pogledaju jedni drugima u oči, da se osmehnu i da otkriju najveće blago – ljubav.

Predstavu su režirali Rumen Račev i Borjana Georgieva, a uloge tumače: Davorin Dinić, Toma Bibić, Dejan Gocić, Srđan Miljković, Biljana Radenković, Aleksandra Pavlović, Tatjana Milenković i Marija Cvetković.

Nedelja, 5. april, 11.30, predstava „Dobro jutro, laku noć“

Predstava je sačinjena od dve bajke, „Nosorog i njegova dobra vila“ i „Mister Krokodil“. Jedna je za buđenje, druga za uspavljivanje. U prvi plan dolaze etičke vrednosti, tako važne za odrastanje. Priče engleskog glumca i pripovedača Donalda Biseta ispunjene su dobrotom i harmonijom. One nas podsećaju na najobičnije i najlepše stvari u životu – prijateljstvo, ljubav, pravičnost i harmoniju, koji su mnogo potrebni da bismo bili srećni. Stilski, ova predstava odgovara vodvilju, jer sadrži mnogo muzike i koreografskih elemenata.

Predstavu je režirao Todor Valov, a uloge tumače: Dejan Gocić, Stanislava Joković i Srđan Miljković.

Linkovi će biti objavljeni na fb strani Pozorišta lutaka.

Dostava hrane u Nišu