Povučen predlog o promeni naziva Bulevar Šabana Bajramovića u Nišu

Prijatelji Šabanu

Predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić najavio je da će predlog da Bulevar Šaban Bajramović promeni naziv, a veliki muzičar dobije ulicu u mahali u kojoj žive Romi, biti privremeno povučen.

Skupština grada je sutra trebalo da odlučuje o predlogu Komisije za nazive delova naseljenih mesta i nazive ulica da ovaj bulevar promeni naziv u Bulevar Saše Savića Švabe, preminulog vođe moto- kluba „Noćni vukovi“, a da mahala Stočni trg dobije ime- Trg Šabana Bajramovića.

Stočni trg, pritom, zapravo nije trg već taj naziv formalno nosi mala, uska, zapuštena ulica od desetak kuća i bez saobraćaja.

„Zamolio sam predlagače da privremeno povuku predloge o Bulevaru Saše Savića Švabe i Trgu Šabana Bajramovića, dok se ne obave dodatni razgovori, kako bi se stvari izvele na čistac. Nema potrebe da se diže prašina oko ovoga, nema mesta tome. Reč je o prikupljanju jeftinih političkih poena, jer smo pred izborima“, rekao je Džunić novinarima.

Džunić je saopštio ovakvu odluku nakon oštre reakcije dela javnosti i ocena da je takav predlog skandalozan, sraman, diskriminatorski, pa i rasistički.

Global Digital Clinik