Povredjeno više od deset Nišlija. Padale terase, crepovi, limovi, drveće, bilbordi…Bilans sinoćnje oluje

Gotovo da ne postoji deo Niša, gde nisu vidljive posledice sinoćnje oluje koja je protutnjala Srbijom i za sobom ostavila veliku štetu. Leteli su crepovi, svetleće reklame, padalo je drveće, grane, bandere, a vozači kažu da su se i kola pomerala od siline olujnih udara. Da stvar bude gora, ima i povređenih, ali na sreću, ne teško.

Kako kažu u Hitnoj pomoći, u ambulantama je sinoć pomoć potražilo desetak žitelja Niša, i to najviše sa hematomima i posekotinama. Na teren se, dodaju, nije moglo jer je bilo potencijalno opasno za ekipe, a za svaki izlazak, zbog opšte bezbednosti, lekari Hitne pomoći u ovakvim situacijama konsultuju se sa policijom i vatrogascima.

Burno je bilo u ambulantama Hitne, a ništa manje ni na ulicama Niša. Noć iza nas, obeležile su poplave, zastoji u saobraćaju, automobili i nemoćni vozači koje je vodena bujica bukvalno nosila u Zetskoj ulici, nestanak struje u nekim naseljima, drveće iščupano iz korena, svuda u gradu polomljene grane, crepovi pali sa kuća, limovi sa zgrada, otkinute svetleće reklame, iskidani bilbordi…

Vatrogasno-spasilačkih jedinica, takodje, imala je puno posla i preko 20 intervencija na terenu, rečeno je u Policijskoj upravi u Nišu. Rešavali su probleme nastale nakon pada stabala, koja su preprečila bitne kolovozne trake.