Potpisana ploča Nenada Vasilića na licitaciji Lokalne fondacije

Potpisana koncertna ploča Nišlije Nenada Vasilića, pod nazivom Live  In Theater Akzent“ nalazi se na novoj licitaciji Lokalne fondacije.

Ploča Nenada Vasilića snimljena je uživo u bečkom pozorištu Akzent, a svi zainteresovani mogu dati svoju ponudu. Licitacija se odvija na Facebook stranici Lokalne fondacije Niš i otvorena je do 5. februara u 12 sati. Početna cena je 3.000 dinara. 

Ploča Nenada Vasilića – zadnja strana

Album sadrži

  • četiri Vasilićeve kompozicije koje su ranije objavljene na albumima –  Seven („Day By Day“ i „Intro For Shaban“) i Wet Paint („New Bass Song“ i „Balkanesque“),
  • rekonstrukcije starih tema Bojana Zulfikarpašića „Grožnjan Blue“ i „Full Half Moon“,
  • kao i originalno viđenje duhovne pesme „Gospodi pomiluj“.

Uz Nenada Vasilića na kontrabasu, sastav čine Bojan Zulfikarpašić za klavirom, Džerod Kegvin – bubnjevi i udaraljke, a u ekipi je i Volfgang Pušnig, alt-saksofon i flauta, vodeća ličnost austrijskog džeza i jedan od najvažnijih evropskih džez umetnika danas.

Nenad Vasilić rođen je u Nišu, gde je stekao srednje muzičko obrazovanje, a potom je studirao na Džez akademiji u Gracu u Austriji. Svoj kvintet formirao je 1998. godine, a godinu dana kasnije snimio prvi album „Yugobassia“ 

U karijeri je snimio deset albuma pod svojim imenom, u različitim formacijama. Sarađivao je sa mnogobrojnim priznatim domaćim i inostranim džez muzičarima, kao bend lider, kontrabasista i kompozitor.

Peta licitacija u nizu koju realizuje Lokalna fondacija Niš

U decembru 2020. godine je potpisani dres čuvenog fudbalera Radničkog iz Niša Saše Stojanovića prodat za 12.000 dinara, a knjiga „Konstantin veliki – legenda i stvarnost“ iz lične kolekcije pisca Dejana Stojiljkovića za 17.000 dinara.

Na početku 2021. godine prvo su se na licitaciji našle tri umetničke slike Aleksandra i Ivana Blatnika, koje su prodate za 35.000 dinara, a zatim sabrana dela grupe Kerber za koja je najbolja ponuda dostigla 17.000 dinara. 

Kupovinom nekog predmeta na licitaciji građani postaju donatori. Na taj način pomažu svom komšiluku, gradu, prijateljima, u misiji da svi zajedno gradimo lepši i zdraviji Niš. Svi koji su zainteresovani da donacijama podrže rad fondacije, više detalja mogu naći na sajtu www.fondacijanis.rs

Zahvaljujući podršci građana i društveno-odgvornih firmi, Lokalna fondacija Niš je ispunila prvi cilj za 2021. godinu i prikupila 3.000 evra. Trag fondacija će taj iznos duplirati.

Uskoro će Lokalna fondacija Niš raspisati prvi konkurs, na kom će sa 6.000 evra podržati šest inicijativa građana, iz oblasti kulture, umetnosti, sporta, neformalnog obrazovanja i uređenja grada. 

Ideja fondacije je da spoji ljude koji imaju ideje sa društveno odgovornim kompanijama i ljudima koji imaju sredstva, vreme i znanje da te ideje sprovedu u delo. Plan za 2021. godinu je da se sa ukupno 30.000 evra pruži podrška najboljim lokalnim inicijativama u Nišu.  

Dostava hrane u Nišu