Posle prijave Sindikata inspekcije utvrdile da se poštuju mere u Upravi za građevinarstvo

mere uprava za građevinarstvo
Foto: Google

Pre nekoliko nedelja Sindikat Gradske uprave u Nišu prijavio je načelnicu Uprave za građevinarstvo Marinu Živulović Petrović. Oni su tražili od nadležnih da ispitaju njenu odgovornost za nepoštovanje epidemioloških mera. Iz Grada saopštavaju da su posle nadzora, republičke inspekcijske službe utvrdile da se u Upravi poštuju preventivne mere i da nema gužvi.

Zbog nepoštovanja epidemioloških mera i problema u organizaciji rada, Sindikat je 18. marta podneo prijavu protiv načelnice Marine Živulović Petrović, Gradskom štabu za vanredne situacije, Komunalnoj miliciji, Gradskom veću, sanitarnoj i inspekciji rada. Skoro tri nedelje od tada stigli su i nalazi republičkih inspekcija koji su pokazali  da je u Upravi sve “pod kontrolom”.

Međutim, izveštaj nije dostavljen medijima, niti su ga saopštile inspekcije koje su obavljale kontrolu već je ovaj zaključak postavljen na zvaničnom sajtu Grada.

Radnici su se tada najviše žalili na gužve prilikom upisa i ispisa sa posla. Sudeći po saopštenju objavljenom na sajtu Grada, inspekcije nisu zatekle takvu sliku.

“U zgradi u ulici Generala Tranijea 11a ne stvara se gužva sa drugim radnicima pri ispisivanju ispred kancelarije načelnice Uprave za građevinarstvo, jer je dozvoljen ulazak po dva zaposlena koji kontroliše portir. Zaposleni stoje u redu jedan iza drugog sa maskama na licu, nalaz je inspekcijskih službenika u vanrednom inspekcijskom nadzoru koji je obavljen pri kraju radnog vremena”, navodi se između ostalog na sajtu Grada.

Dodaje se da je u inspekcijskom nadzoru utvrđeno da su zaposlenima izdate medicinske maske i po četiri zaštitne pamučne maske, rukavice i viziri, određen je korona redar koji kontrološe sprovođenje mera.

“Zaposlenima se meri temperatura pri dolasku na posao i pri odlasku, na ulazu se nalazi dezobarijera, obezbeđeno je dezinfekciono sredstvo na ulazu i punktovima, a radnici se upisuju i ispisuju na podestu stepeništa prizemlja i prvog sprata, kao i neposredno ispred hodnika prvog sprata”, saopštavaju iz Grada.