Postavljen punkt za pomoć Turskoj

Turska zastava
Foto: freepik

Svi koji žele da pomognu ugroženima zbog zemljotresa u Turskoj mogu to učiniti na punktu na Bulevaru Nikole Tesle u Nišu, saopštavaju iz Crvenog krsta. Iz Ambasade Turske kažu da su, osim tople odeće i obuće, najpotrebniji šatori, ćebad, vreće za spavanje, konzervirana hrana, pelene i proizvodi za higijenu.

Punkt će raditi svakog dana od 9 do 16.30 časova, a nalazi se kod firme Bosphorus Kale, kod kružnog toka na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Aleksandra Medvedeva.

Iz Ambasade napominju da bi stvari trebalo da budu nekorišćene i da su potrebni kaputi, mantili, čizme, džemperi, pantalone, rukavice, marame, čarape, kape i donje rublje, ali i kreveti, dušeci za šator, gasne katalitičke peći, gasni cilindri, baterijske lampe i termos boce.

Potrebne su i kutije za hranu, konzervirana hrana sa produženim rokom trajanja, formule za bebe, pelene, kao i proizvodi za higijenu.

Oni koji žele da pomognu mogu da dobiju informacije od Ambasade Turske preko broja telefona +38169669948, a instrukcije su i na njihovom sajtu.

Osim Niša, punkt za pomoć postavljen je u Beogradu.