Posle obuke posao za 76 Nišlija u kompaniji LEONI

Na zahtev fabrike LEONI strčna obuka za nezaposlene Nišlije; Foto: GO Pantelej
Na zahtev fabrike Leoni stručna obuka za nezaposlene Nišlije; Foto: GO Pantelej

Ukupno 76 nezaposlenih sa područja Gradske opštine Pantelej u Nišu dobiće posao nakon završetka dvomesečne obuke u kompaniji LEONI.

To je omogućeno zahvaljujući realizaciji godišnjeg Akcionog plana zapošljavanja, koji GO Pantelej sprovodi u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Ovaj vid podrške bržem zapošljavanju ozvaničen je potpisivanjem trojnog ugovora između Opštine, NSZ i kompanije LEONI, a potom i sa prisutnim kandidatima koji su se kvalifikovali za stručnu obuku.

Potpisan trojni ugovor; Foto: GO Pantelej
Potpisan trojni ugovor; Foto: GO Pantelej

Reč je o ugovorima o uključivanju lica u program obuke na zahtev poslodavca koje je potpisala nova grupa od 30 nezaposlenih žitelja Panteleja, a narednih dana ugovore će sklopiti i preostalih 46 kandidata za čije upošljavanje postoji interes kompanije uz obezbeđenu finasijsku podršku Opštine od million hiljada dinara.

30 budućih radnika kompanije LEONI; Foto: GO Pantelej
30 budućih radnika kompanije LEONI; Foto: GO Pantelej

Na evidenciji NSZ-a na području Panteleja nezaposleno je skoro 5.000 lica.

“Postoji mogućnost da se, do kraja ove godine, na ovaj način stručno usavrši i kvalifikuje za rad u pogonu Leoni oko 100 nezaposlenih Nišlija. Nastavićemo sa ovom praksom ukoliko kompanije zahtevaju još radnika”, rekao je predsednik opštine Pantelej, Bratimir Vasiljević.