Poskupljuje hleb u Nišu

hleb
Foto: pixabay, ilustracija

Nakon povećanja cena u Beogradu i Novom Sadu, hleb bi mogao da poskupi i u Nišu. Razlozi zbog kojih se traži poskupljenje je povećanje troškova proizvodnje, a tokom ove nedelje na sastanku industrijskih proizvođača biće odlučeno za koliko će poskupeti hleb, kaže za Naissus. info predsednik Unije pekara Bratislav Vukadinović.

U zavisnosti od dogovora industrijskih proizvođača na sastanku koji će biti održan ove nedelje takozvani narodni hleb “tip – 500”, mogao bi da poskupi između 5 i 10 dinara, kaže za Naissus. info predsednik Unije pekara Bratislav Vukadinović.

“Razlozi zbog kojih tražimo povećanje cena je poskupljenje proizvodnje, struje, transporta, kvasca, brašna”, navodi Vukadinović, dodajući da cena hleba nije menjana dve godine.

On naglašava da se sa aktulenom cenom dovodi u pitanje opstanak industrijskih proizvođača.

“Sve je poskupelo. Neodrživo je raditi u ovakvim uslovima, jer pravimo velike gubitke. Ako uzmete u obzir da je u maloprodaji cena hleba 30 dinara, oduzmete pet odsto rabata ili marže koja ide trgovcima, onda dođete do cene od 25 dinara. Za toliko pravimo gubitke”, naglašava Vukadinović.

Inače, poslednji put cena hleba menjana je februara 2019. godine, a u Beogradu i Novom Sadu hleb je poskupeo prošle nedelje.