Poplavljena OŠ “Dr Zoran Đinđić” u Brzom Brodu

Poplavljen suturen škole u Brzim Brodu
Poplavljen suturen škole u Brzim Brodu

Zbog povećanog nivoa Nišave suturen OŠ“Dr Zoran Đinđić“ u Brzom Brodu potpuno je poplavljen.

Problem star koliko i škola

“Ove, inače lepo sređene prostorije, planirane su za vrtić, predškolsko, boravak, ali od samog završetka zgrade škole ne mogu da se koriste, jer je problem sa podzemnim vodama star koliko i škola”, kaže direktorka Nataša Koderman.

Predsednik GO Medijana sa direktorom škole obilazi poplavljeni suturen OŠ "Zoran Đinđić"
Predsednik GO Medijana sa direktorom škole obilazi poplavljeni suturen OŠ “Zoran Đinđić”

Ona je istakla da se zbog ovog problema obraćala svima od izvođača radova do nadležnih institucija, ali da niko nije ponudio konkretno rešenje.

“Pumpe non stop izvlače vodu iz prostorija, ali ona opet izvire iz zidova i poda. Osim poplave, problem je što su počeli da pucaju zidovi, a se plašimo da se ne pojavi i klizište”, dodaje direktorka.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić obišao je OŠ“Dr Zoran Đinđić“ u Brzom Brodu.

Voda u suturenu škole u Brzom Brodu
Voda u suturenu škole u Brzom Brodu

“S obzirom na to da škole nisu u nadležnosti gradskih opština, uradićemo sve što je u našoj moći  i zauzeti se kod nadležnih da se ovaj problem reši, ali ne privremeno već trajno. To će biti moguće tek kad se voda povuče i uradi stručna procena šta treba raditi”, rekao je Kocić.

U Gradskoj opštini Medijana kažu da je potrebno dosta novca za sanaciju jednog ovakvog problema, ali će se nadležni aktivno uključiti kako bi se pronašlo  najbolje rešenje.

Global Digital Clinik