Pokušali da prošvercuju tablete za smirenje u toaletu autobusa

Zaplenjeni lekovi, Preševo; Uprava carine
Zaplenjeni lekovi, Preševo; Uprava carine

Na ulazu graničnog prelaza Preševo carinici, u saradnji sa policijom, sprečili su pokušaj krijumčarenja gotovo 22.000 tableta, mahom lekova za smirenje, po svemu sudeći namenjenih domaćem tržištu.

Toalet autobusa krcat lekovima za smirenje

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu skenerom izdvojen makedonski autobus koji saobraća na redovnoj liniji Ohrid-Beograd.

Skener; Uprava carine

Na slici sa skenera uočene su  nepravilnosti u toaletu autobusa, a detaljan pregled je pokazao da su sumnje carinika opravdane.

Utvrđeno je da se u toaletu nalazi više od deset velikih kesa sa preko 800 kutija različitih lekova koje su bile prekrivene garderobom i praznim vrećama.

Zaplenjeni lekovi za smirenje; Uprava carine

Među krijumčarenim lekovima preovladavaju lekovi za smirenje koji sadrže psihoaktivne supstance „Lexilium“,  „Apaurin“, „Lorsilan“, a u nešto manjim količinama ima i drugih medikamenata, tableta „Fero-folic“, „Ataraex“, „Ditropan“, masti „Airol“ i „Emla“, kao i antibiotika u spreju „Vioplex-T“.

Kako se niko od putnika nije javio kao vlasnik skrivenog tovara, zaplenjeni lekovi i vozač autobusa predati su u dalju nadležnost policiji i tužilaštvu.