Jubilarni 10. Festival “Nauk nije bauk” u Nišu

Nauk nije bauk 2017
Nauk nije bauk 2017.

I ove godine će niška Gimnazija “Svetozar Marković” promovisati mlade istraživače u okviru najznačajnijeg festivala nauke u jugoistočne Srbije “Nauk nije nauk”.

Održaće se 30. i 31. marta u holu Elektronskog fakulteta.

“Spremite se za nezaboravne uspomene uz nauku na drugačiji način. Nišlije će za dva dana u periodu od 10 do 19 sati moći da vide 72 postavke i da čuju 20-tak predavanja izlagača“, kažu u Gimnaziji “Svetozar Marković”.

Nauk nije bauk 2017.

Zašto nauk nije bauk?

Ono što krasi ovaj festival su interaktivne postavke iz različitih naučnih oblasti koje đaci i studenti demonstriraju posetiocima.

“Naš cilj je promocija nauke i sasvim drugačijeg načina učenja. Želimo da posetiocima festivala “Nauk nije bauk” pružimo priliku, ne samo da vide, već i da učestvuju u postavkama. Smatramo da je to novi i inovativni način da svim nešto naučimo, ali i da popularizujemo rad renomiranih institucija iz zemlje i inostranstva”, ističu organizatori.

U organizaciji festivala “Nauk nije bauk” učestvuje desetine učenika i profesora Gimnazije “Svetozar Marković”, stotine učesnika iz osnovnih i srednjih škola, studenata i profesora sa različitih fakulteta u zemlji i inostranstvu, kao i veliki broj eminentnih stručnjaka i predavača.

Od 3.000 posetilaca koliko ih je bilo na prvom Festivalu “Nauk nije bauk”, broj onih koji su na neposredan način želeli da se sretnu sa naučnim eksperimentima na devetom Festivalu dostigao je brojku od 20.000, a broj učesnika se od 440 popeo na hiljadu.