“Pokreni život”: Pomoć za ugrožene u poplavama na jugu Srbije potrebna i dalje

Pokreni život
Pokreni život

Jedan od osnivača humanitarne fondacije “Pokreni život” Dušan Miljković kaže da je za pomoć meštanima ugroženih od poplava na jugu Srbije do sada prikupljeno oko milion i po dinara.

Akciju pomoći meštanima na jugu Srbije su prema rečima Miljkovića podržali poznati glumci, fudbaleri i brojni mediji. Prema projekciji ove humanitarne organizacije neophodno je prikupiti dva miliona dinara. Sve što bi bilo uplaćeno preko ovog iznosa, bilo bi preusmereno na pomoć poplavljenim područjima na Kosovu i Metohiji,  kaže jedan od osnivača humanitarne organizacije “Pokreni Život” kaže Dušan Miljković.

Dodaje i da je prilikom uplate, kao svrhu, poželjno napisati “Za poplave”, ili “Jug nije sam”, kako bi sistem što bolje prepoznao kome se upućuje novac.

Poplave koje su između 11 . i 12. januara zadesile meštane Vlasotinca, Bojnika, Gornjeg Bunibroda, Velike Grbovice, prema dosadašnjim procenama nanele su veću materijanu štetu meštanima nego 2010. godine, kada su ova mesta takođe bila poplavljena.

Svi koji žele da pomognu mogu uplatiti novac na dinarski račun 165-7010855807-48, IBAN RS351657010855831-73 ili preko PayPal platforme Paypal.me/pokrenizivot.