Počinju “Dani Branka Miljkovića” u Nišu

Dani Branka Miljkovića
Dani Branka Miljkovića

Prvi dan 47. po redu književne manifestacije biće u znaku promocije knjige Kolje Mićevića „Miljković – Dante: prvo pevanje”, koja je na neki način nastala u Nišu, gde su učestvovali i drugi niški pisci u samoj knjizi.

Kolja Mićević je poznati naš pisac i ugledni prevodilac, pesnik, muzički pisac koji živi na relaciji Pariz- Banja Luka.

“Knjiga govori o jednom eseističkom pristupu Kolje Mićevića, odnosu i relacijama Branka Miljkovića i Dantea”, rekao je urednik u Niškom kulturnom centru Goran Stanković.

Promocija će biti održana u Književnoj galeriji Narodnog muzeja 9. maja od 19 časova, a o knjizi će govoriti autor Kolja Milićević i Marjan Čakarević, dobitnik nagrade Branko Miljković prethodne godine.

Knjiga „Miljković – Dante: prvo pevanje“ je objavljena 2018. godine u izdanju „Zlatnog runa“iz Beograda.

Organizatori ovog dela programa su  Niški kulturni centar i Narodni muzej Niš.

Centralni događaj i svečano uručenje 47 nagrade „Branko Miljković“ za 2017. godinu predviđeno je za četvrtak  10. maja 2018. godine u Gradskoj kući od 18 časova.

Podsetimo, dobitnik nagrade je Petar Matović, pesnik iz Požege, za knjigu „Iz srećne republike“ u izdanju Kulturnog centra Novog Sada.

Nagradu „Branko Miljković“ dodeljuje Grad Niš, nagradu je pomoglo Ministarstvo kulture Republike Srbije, a tehnički organizator je Niški kulturni centar.

 

Global Digital Clinik