Počela je nova školska godina: Đaci, srećno!

stipendije
Foto: Ilustracija, Pixbay

Ovog jutra ponovo su se oglasila školska zvona. Neko ih čuje prvi put posle mnogo meseci, a neko prvi put u životu. Koje sve izazove donosi nova školska godina?

Pandemija korona virusa na neki način je i modernizovala srpsko školstvo. U martu 2020. godine, našavši se pred novim izazovom svi su se prilagođavali onlajn časovima. Nova školska godina biće drugačija od prethodnih, primenjivaće se kombinacija onlajn modela i nastave u školama.

Kao i svi mi, đaci će morati da nauče da žive sa korona virusom. Nošenje maske obavezno je za mališane, sve dok ne budu u svojoj klupi, u kojoj će sedeti sami. Prilikom ulaska u školu dezinfikuju se ruke, i prolazi kroz dezo-barijeru. Male odmore đaci će koristiti za promenu pribora i knjiga, i odlazak u toalet. Prilikom odlaska do toaleta, obavezno je nošenje maske. Sve vreme se mora držati distanca od 1,5 metra.

Pored ovog prilagođavanja, prvaci se susreću i sa novom etapom svog života. Učinite ovaj dan vrednim za pamćenje. Spremite knjige zajedno sa svojim prvakom, napravite doručak i ispratite ih u novo poglavlje života.

Nova školska godina doneće mnogo izazova za sve. Naoružajte se strpljenjem i učinite da đačko doba zaista bude jedno od najlepših u njihovim životima.