Počela izgradnja vrtića na Panteleju

Foto: GO Pantelej

Sve je veći broj stanovnika u opštini Pantelej, pa je tako i sve veća potreba za vrtićima. U ovoj opštini trenutno oko 480 dece čeka na upis u vrtić. U planu su još tri vrtića na teriotriji grada Niša.

Oko 480 mališana u opštini Pantelej čeka na vrtić i taj broj bi trebalo da bude smanjen nakon 20. januara 2024. godine kada je krajnji rok za zvršetak radova.

Na inicijativu meštana tog dela Panteleja, investitor je odustao od gradnje stambenih zgrada na tim parcelama, a one su predate Gradu. Na jednoj parceli je započeto postavljanje parkovskog mobilijara, a tokom leta se najavljuje završetak opremanja tog igrališta za decu.

„Naselje ima puno dece, kojoj fale obdaništa, sportski tereni i generalno uređenje naselja. Sve je to krenulo od pre tri godine, kad je ovde trebalo da se zidaju stambene zgrade. Udružili smo se kao građani, tražili smo pomoć grada i investitora. Investitor od ovih parcela nam je izašao u susret i pristao je da se te parcele daju Gradu“, rekao je Milorad  Mikuljanac, jedan od inicijatora da se stane sa investitorskim urbanizmom.

U prisustvu direktora javnih preduzeća i načelnika niških uprava, kamen temeljac položile su predsednica Opštine Pantelej Nataša Stanković i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski

Sotirovski najavljuje još vrtića za decu.

Jesam ponosna jer za dve i po godine mandata, ovo je naš treći vrtić koji ćemo uraditi. Naravno radimo i četvrti, a to je rekonstrukcija Mesne zajednice “Božidar Adžija” i naravno još tri vrtića koje planiramo, to su vrtić u Čairu, u Trupalu koji čeka lokacijske uslove i nešto što smo dogovarali sa ljudima na Ledenoj steni da i oni dobiju jedan vrtić – rekla je Sotirovski.

Direktorka Javno-predškolske ustanove “Pčelica” Svetlana Mitić rekla je da će budući “moderan” vrtić na Panteleju smanjiti liste čekanja, na kojima ima najviše dece upravo sa teritorije opštine Pantelej.