Počela izgradnja parka kod “Delte”

park kod delte
Foto: Naissus.info, arhiva

Počela je izgradnja parka na Bulevaru Nemanjića kod “Delte”. Nadležni kažu da će park biti završen na proleće sledeće godine, a kada je reč o fontani u kružnom toku gradonačelnica Draga Sotirovski je kazala da će ona biti izgrađena narednih godina.

Gradski većnik Nenad Stanković kazao je da će nakon vađenja panjeva, početi izvođenje podzemne instalacije, valjanje zemlje i uređenje staze. On ističe da će prva faza izgradnje biti završena do 1.novembra, a da će nakon toga biti postavljane klupe, osvetljenje i mobilijari.

Stanković je dodao i da u parku neće biti kafića, trafika, već samo zelene i površine za rekreaciju a da će “hektar parka” na Bulevaru Nemanjića finansirati kompanija “Delta”.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je rekla da će park biti “jedna lepa zelena oaza”, i da će imati sve što je potrebno.

Govoreći o fontani koju je najavljivala u kružnom toku na Bulevaru Nemanjića, Sotirovski je rekla da će njenu izgradnju planirati narednih godina, kako budu dolazila srestva u budžetu Grada.

Ona je najavila i rekonstrukciju parka “Čair” sledeće godine, kao i izgradnju parka u blizini Mokranjčeve ulice.

Inače, kako bi park po završetku radova trebalo da izgleda, prema najavama gradonačelnice možete pogledati ovde.