Po završetku obuke 25 Nišlija dobija posao u fabrici LEONI

Po završetku obuke 25 Nišlija dobijao posao u fabrici LEONI; Foto: GO Palilula, D.Vidojković EKOpolis
Po završetku obuke 25 Nišlija dobijao posao u fabrici LEONI; Foto: GO Palilula, D.Vidojković EKOpolis

U Kompaniji „Leoni“ Srbija u Nišu, potpisan je trojni ugovor o finansiranju programa obuke na zahtev poslodavca za Lokalni akcioni program zapošljavanja Palilula.

Potpisivanjem ugovora između Gradske opštine Palilula, kompanije „Leoni“ i Nacionalne službe za zapošljavanje-Filijale Niš pružena je prilika da se 25 nezaposlenih lica sa teritorije opštine Palilula obuči, a nakon toga i zaposli u kompaniji „Leoni“.

 

Predsednik GO Palilula Aleksandar Ždrale, direktor Filijale Niš NSZ Boban Matić i menadžerka ljudskih resursa u kompaniji „Leoni“ Dragana Petrović; Foto: D.Vidojković, EKOpolis

Polaznici će prolaze dvomesečnu obuku za poziciju radnika u proizvodnji koja će trajati do 10. avgusta, a nakon toga zasnovati radni odnos u fabrici.

“Polaznicima obuke želim puno sreće i napretka u radu a mi ćemo se potruditi da u saradnji sa rukovodstvom opštine Palilula i u narednom periodu uključimo još veći broj lica”, istakao je Boban Matić direktor Filijale Niš NSZ.

Obilazak fabrike "Leoni" u Nišu, predsednik GO Palilula i menadžerka ljudskih resursa „Leoni“; Foto: D.Vidojković, EKOpolis
Obilazak fabrike “Leoni” u Nišu, predsednik GO Palilula i menadžerka ljudskih resursa „Leoni“; Foto: D.Vidojković, EKOpolis

Prema podacima NSZ Filijala Niš, na teritoriji GO Palilula je 8.877 nezaposlenih lica a od tog broja je 3.786 žena.

“Planiramo da u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i poslodavcima nastavimo sa ovim vidom aktivne politike zapošljavanja lica sa teritorije naše opštine i time pružimo svoj doprinos u borbi sa nezaposlenošću”, naglasio je predsednik opštine Palilula Aleksandar Ždrale.

Podsetimo, da se ovakav vid aktivne politike zapošljavanja već sprovodi u GO Pantelej.

Kompanija „Leoni“ u tri fabrike u Srbiji upošljava oko 7.000 radnika i bavi se proizvodnjom automobilskih kablova za vozila „jaguar“, „BMW“ i „landrover“.

Deo je „Leoni grupe“, svetskog lidera u proizvodnji kablova i optičkih vlakana, koja u svetu zapošljava oko 76.000 radnika u 32 zemlje.

Mere aktivne politike zapošljavanja u 2018. godini

U Srbiji je na kraju 2017. godine na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bilo 617.000 nezaposlenih, što je 14 odsto manje nego 2016. godine, a stopa nezaposlenosti je pala ispod 13 odsto.

Za sve programe i mere aktivne politike zapošljavanja NSZ je u 2018. izdvojila 3,65 milijardi dinara i dodatnih 550 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Mere aktivne politike zapošljavanja u 2018. godini, kao prioritetnu kategoriju sagledavaće teže zaposliva lica: nezaposlene bez kvalifikacija i niskokvalifikovane, višak zaposlenih, izbegla i raseljena lica, osobe sa invaliditetom i Rome.

Global Digital Clinik