Međunarodni susreti i prijateljstva na izviđačkom višeboju na Cerju

Izviđačko-orijentacioni višeboj LOLA; Foto: Đorđe Mihajlović
Izviđačko-orijentacioni višeboj LOLA na Cerju; Foto: Đorđe Mihajlović

Izviđači iz 14 gradova Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine okupili su se i takmičili na tradicionalnoj akciji „Izviđačko-orijentacioni višeboj LOLA“ u Izviđačkom centru Cerje nadomak Niša.

Po 39. put izviđači su se nadmetali u disciplinama orjentacije, signalizacije, prve pomoći, topografije, pionirstva.

Učestvovale su 32 ekipe, a pobednik u kategoriji mlađih izviđača je ekipa Ve-je-Mo iz OI „10. oktobar“ iz Velike Plane, dok je u kategoriji mlađih planinki pobedila ekipa Sokolovi iz OI „Petar Kočić“ iz Broda.

Izviđačko-orijentacioni višeboj LOLA; Foto: Đorđe Mihajlović
Izviđačko-orijentacioni višeboj LOLA na Cerju; Foto: Đorđe Mihajlović

U kategoriji starijih planinki pobedila je ekipa Sandžački vukovi iz OI „Sandžak“ iz Novog Pazara, koja je imala i najbolji Kroki kontrolne stanice.

Ekipa starijih izviđača Lemuri iz OI „Đuka Dinić“ iz Niša sa najbolje urađenim profilom terena i Izveštajem pređenog dela puta osvojila je prvo mesto u svojoj kategoriji.

“Naš odred ponosan je domaćin ovako velikog okupljanja izviđača, koji osim takmičarskog duha gradi i jača međunarodna prijateljstva. Tokom leta će članovi našeg odreda imati prilike da učestvuju na Smotri izviđača Srbije u Beogradu, kao i u letnjem kampu u Izviđačkom centru Stoliv”, kažu u OI “Lola” Niš.