Ploče “Novembra” rasprodate na FB stranici Lokalne fondacije Niš za 2 sata

lokalne fondacije niš
FOTO: Lokalna fondacija Niš

Za nešto više od dva sata od početka licitacije na Fejsubuk stranici Lokalne fondacije Niš, prodato je 10 ploča kultne niške grupe “Novembar”, a svaka je koštala 2.000 dinara. Prikupljen novac od prodaje biće uložen u fond za podršku najboljim idejama građana, navode iz Fondacije.

Za poslednji album kultne niške grupe “Novembar” vladalo je veliko interesovanje, s obzirom na to da su se fanovi i poštovaoci benda javljali i nakon prodaje. Najbrži su ipak bili građani Niša, Beograda i Novog Sada, koji su postali vlasnici vinila jednog od najproduktivnijih i najznačajnijih bendova u muzičkoj istoriji Niša.  Kako je Naissus Info već pisao najavljujući ovu licitaciju, ovaj album je pripreman skoro četiri godine a objavljen je u znak sećanja na osnivača i frontmena benda Gorana Kostića – Kostu, koji je prerano preminuo 2017. godine.

” Album je okupio velike zvezde sa eks-JU prostora, prijatelje i saradnike benda. Pored Gorana Kostića, ovo izdanje sadrži numere koje izvode velika imena pank i rok scene: Nikola VranjkovićPeter Lovšin iz benda Pankrti, Zoran Čalić (Majke), Nemanja Kojić Kojot (Eyesburn, Hornsman Coyote), Sejo Sakson (Zabranjeno pušenje), Branko Golubović Golub iz Goblina, Petko Slavejkov (DNC), Silvestar Mrak iz bendova Gužva u 16-ercu i Grupa tvog života i Vladimir Radusinović Radule, gitarista benda Ateist rep”, navode iz Lokane fondacije Niš

Grupa Novembar formirana je početkom devedesetih u Nišu. Snimili su šest albuma i bili jedan od najuticajnijih pank bendova na prostoru bivše Jugoslavije, sa više od 25 godina aktivnog rada i velikim brojem nastupa na koncertima i festivalima.

Iz Fondacije navode da će uskoro raspisati prvi konkurs na kojem će za najbolje ideje građana biti izdvojeno prvih 6.000 evra, a do kraja 2021. godine je planirano da podrže lokalne inicijative sa ukupno 30.000 evra.