Plaketa “Zlatna anima – Radoslav Lazić” odlazi Pozorištu lutaka Niš. Saznanje o nagradi stiglo pre odlaska u Istočno Sarajevo

„Savjet Festivala ove godine plaketu “Zlatna anima – Radoslav Lazić” dodjeljuje Pozorištu lutaka Niš – za doprinos razvoju i afirmaciji lutkarske umjetnosti i tradiciji lutkarstva povodom jubileja 65 godina postojanja, a biće uručena na svečanom otvaranju Festivala”, rekao je u izjavi za Novinsku agenciju „Srna“ direktor festivala Vitomir Mitrić

Tako će 24. Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za decu „Lut fest“ koji se održava u Istočnom Sarajevu, biti otvoren predstavom niškog Lutkarskog pozorišta “Vuk i sedam jarića” u nedelju 24. septembra u 18 časova.

„Glumac, lutka i animacija“ moto je ovogodišnjeg izdanja festivala na kome će tokom šest festivalskih dana svoje predstave izvesti tetari iz Srbije, Estonije, Francuske, Izraela, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Inače, „Lut fest“ je jedna od najznačajnih pozorišnih manifestacija i najstariji festival za decu u Republici Srpskoj, koji je grad Istočno Sarajevo -kako ističe Mitrić- „postavio na mapu najznačajnijih gradova svjetskog lutkarstva“.

Global Digital Clinik