PK “Sveti Nikola”: državni rekordi, zlatne medalje, lični rekordi

PK
Plivački klub "Sveti Nikola"

Ovog vikenda u Zagrebu je održan susret reprezentacija BiH, Slovenije, Hrvatske i Srbije, a u sastavu reprezentacije Srbije bili su i trojica najboljih plivača P.K. Svetog Nikole: Petković Andrija, Canić Uroš i Lazarević Nikola!!!

Petković Andrija oborio jedržavni rekord do 18 godina u disciplini 50m ledjnim stilom sa vremenom 26.40 što ga je dovelo do ubedljivog prvog mesta u kategoriji juniora!!! Ovaj rezultat obezbedio mu je učešće na Svetskom i Evropskom juniorskom prvenstvu!!! 

U disciplini100m ledjnim stilom Andrija je osvojio srebrnu medalju sa vremenom 58.07 što je ujedno i njegovnovi lični rekord, dok je u disciplni 100m kraul osvojio bronzanu medalju!!!

 Andrija je kao član štafete 4x100m kraul osvojio prvo mesto za Srbiju u juniorskoj kategoriji!!!

Lazarević Nikola osvojio je dve zlatne medalje u disciplinama 100m i 200m prsnim stilom, dok je u disciplini 50m prsnim stilom osovjio drugo mesto u kategoriji mladjih juniora!!! Nikola je u disciplinama 50m i 100m prsnim stilom isplivao svoje nove lične rekorde!!! Nikola je u štafetnoj trci osvojio 2. mesto u disciplini 4x100m mešovito!!!

Canić Uroš osvojio je3. mesto u disciplini 200m prsnim stilom u kategoriji starijih juniora, dok je u disciplinama 50m i 100m prsno isplivao svoje nove lične rekorde!!! Uroš je u štafetnoj trci 4x100m mešovito osovjio 2. mesto u kategoriji starijih juniora!!!

Dok su stariji predstavljali Srbiju pioniri su predstavljali klub na Zimskom prvenstvu Srbije za pionire. 

Mitić Petar osvojio je srebrnu medalju u disciplini 400m slobodno u konkurenciji 85 plivača koji su nastupili u toj disciplini!!! Petar je osvojio i dva 6. mesta u disciplinama 100m i 200m kraul, a u svim disciplinama ostvario je svoje nove lične rekorde!!!

Izuzetno smo ponosni na rezultate koje su ostvarili naši plivači ovog vikenda, nadamo se da će i ubuduće na ovaj način predstavljati svoj klub, grad Niš i Srbiju!!!

Dostava hrane u Nišu